SAMSUN-Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bağımsızlık ateşinin yakıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı o anlamlı günün yıl dönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir onur, gurur, heyecan ve coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz.
Samsun olarak tarihimizin bize yüklediği bu kutlu mirası yaşatmak, Atatürk’e olan bağlılığımızı ve gençliğe verdiğimiz değeri bir kez daha tüm dünyaya göstermek için yine omuz omuza, yine kalp kalbe buluşuyoruz!
Her yıl geleneksel hale gelen ve şehrimizin sembol etkinliklerinden biri olan, 1919 metrelik dev Türk Bayrağımızı omuzlarımızda taşıdığımız Bayrak - Fener Alayı Yürüyüşümüz, bu yıl 18 Mayıs 2025 Pazar günü saat 19.19’da gerçekleştirilecektir. Milli Mücadele'nin simgelerinden olan Onur Anıtı önünden başlayacak yürüyüşümüz; Lise Caddesi, İstiklal Caddesi (Çiftlik), 19 Mayıs Bulvarı ve Tütün İskelesi güzergahında coşkulu kalabalık eşliğinde devam edecektir.
Ay-yıldızlı al bayrağımızı 1919 metrelik uzunluğuyla gururla taşıyacağımız, fenerlerin ve meşalelerin aydınlatacağı bu anlamlı yürüyüşe tüm Samsunlular davetlidir.
Gençliğin azmi ve Atatürk'ün idealleriyle bir araya geldiğimiz bu özel günde, geleceğe olan inancımızı, birliğimizi ve milletçe kenetlenmişliğimizi hep birlikte bir kez daha haykıralım!
Unutmayalım:
Bir ulusun bağımsızlığa attığı ilk adım, bir şehrin yüreğinden doğmuştur.
O şehir Samsun, o gün 19 Mayıs, o yürek Atatürk’tür!
Coşkumuzla, bayrağımızla, gençliğimizle buluşmak üzere...
Haydi Samsun! Bu büyük yürüyüşte sen de yerini al!