ÖNEMLİ BASIN BİLDİRİSİ/ İSTANBUL CEVAHİR AVM HAKKINDA

ÖNEMLİ BASIN BİLDİRİSİ/ İSTANBUL CEVAHİR AVM HAKKINDA

ÖNEMLİ BASIN BİLDİRİSİ/ İSTANBUL CEVAHİR AVM HAKKINDA

 

Değerli Basın Mensubu,

21.04.24 tarihinde İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde üzücü bir olay yaşanmış olup, bir ziyaretçimiz, yaşamına son vermiştir. 

Dünya genelinde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan araştırmalarda, intihar girişimlerinin bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edilmektedir. Başta bu yaşanan talihsiz olayın ve buna benzer olayların medyada olayın gerçekleştiği yerin ismi ile birlikte anılması, bu ve benzeri yerlerin intihara meyilli vatandaşlar için çekici hale gelmekte ve intihar vakaları artabilmektedir. Bu nedenle, bu tür olayların örnek teşkil etmemesi için siz değerli basın mensuplarından yapacağınız haberlerde spesifik konum ve isim paylaşmamanızı rica ederiz. 

 

Bu ve benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri halihazırda almış bulunmaktayız. Tek başına önleyici tedbirler maalesef söz konusu vakalar için her zaman yeterli olamamaktadır, sizlerin hassasiyeti ile birlikte istemeden de olsa adres göstermemek, gelecekteki olası riskleri azaltacaktır. Olayın bizi derinden üzdüğünü belirterek, bu açıklamayı ve ricayı da ileride can kayıpları olmaması adına yaptığımızı belirtmek isteriz. 

Referans Araştırma; https://reportingonsuicide.org/

 

Saygılarımızla,

İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi Yönetimi